MT 6127 ZL Fűnyíró traktor

MT 6117 ZL funyiro traktorMT 6127 ZL Precízió és tökéletesség: a T6-os sorozat fűnyíró traktora

A 125 cm-es vágásszélességnek köszönhetően a rendkívül nagy fűterületek is könnyedén lenyírhatók. A lendületes haladásról a kéthengeres motor és az elektromágneses kuplung gondoskodik. A vezetőülésből az LCD kijelzőn keresztül minden tökéletesen ellenőrizhető, például a fűgyűjtő kosár telítettsége is. Minden egyéb funkció – például a vágásmagasság, a késkuplung, a sebességtartó vagy a fűgyűjtő kosár ürítése – a vezetőülésből, elegáns és lenyűgözően kényelmes módon kezelhető.

Aktuális árlistát kérésre küldünk, kérem kattintson ide  >>>

Technikai adatok

Motortípus B&S 8.230-as sorozat, OHV
Munkaszélesség cm 125
Vágásmagasság mm 30-110
Fűgyűjtő kosár térfogat l 350
Súly kg 286

Alapfelszereltség

Háromkéses-rendszerű nyírószerkezet

A három késsel rendelkező nyírószerkezet esetében a harmadik kés a nyírási sáv közepén dolgozik, így tökéletesítve a vágási képet. A nyírószerkezet szerszám nélkül kiszerelhető.

Robusztus vázszerkezet

A körben ütközésvédelemmel rendelkező, rendkívül erős keretszerkezet stabilitást nyújt a kiegészítő eszközök, például a téli készlet számára is.

Fűgyűjtőkosár ívelt fogantyúval

A markolókanál formájú fűgyűjtő kosár ívelt karral, erőkímélő módon, a vezetőülésből üríthető. A fűgyűjtő kosár kialakítása révén jól szellőzik. Az ürítés után nem marad fű a kosárban.

Fűterelő rendszer

A nyírószerkezet két oldalán kialakított fűterelő rendszer a nyírási sáv szélén lévő fűszálakat is eléri, és a késekhez tereli.

Elektromágneses kés-kuplung (EBC)

A nyírószerkezet kuplungrendszer segítségével kapcsolható be és ki. Kényelmes: elektromágneses késkuplung könnyíti meg a kések be- és kikapcsolását. A nyírószerkezet egyszerűen, az érintőpanelen található gomb megnyomásával kapcsolható be; újabb gombnyomásra a kések szétkapcsolódnak a hajtástól.

Központi vágásmagasság állítás

A vágásmagasság központi állítókarja közvetlenül az ülés mellett található, így a vágásmagasság nyolc fokozata kényelmesen beállítható.

Tempomat

A vezetési kényelemről gondoskodik a sebességtartó funkció is. A sebességtartó kényelmesen, gombnyomással kapcsolható elektronikusan, és a sebesség automatikus ellenőrzésével fáradság nélküli munkavégzést tesz lehetővé, különösen nagy felületeken történő, hosszabb fűnyírás esetén.

LCD kijelző

Az LCD kijelző a következő funkciók megjelenítésére alkalmas: üzemórák száma, akkumulátorfeszültség, a fűgyűjtő kosár üzemkész, a benzintartály szintje, olajnyomás, a fűgyűjtő kosár telítettsége, a vezető az ülésben van-e, a nyírószerkezet kapcsolási állapota, sebességtartó, programozás, elektromágneses késkuplung, hibaüzenetek.

Egypedálos kerékhajtás hidrosztatikus sebességváltóval

Gázpedál jobbra, fékpedál balra. Kényelmes, egypedálos menethajtás hidrosztatikus váltóművel.

Innovatív előremenet-hátramenet kapcsolás

Ideális segítség a hatékony munkához a VIKING által kifejlesztett átkapcsolás az előre- és a hátramenet között. Az egyszerű kapcsolómechanika lehetővé teszi, hogy az átkapcsoló karral megváltoztatható legyen a menetirány. A hidrosztatikus váltómű a jobb oldali gázpedállal vezérelhető.

Komfortülés

Rugózott, állítható vezetőülés. A kényelmes ülésállítás segítségével minden testmagassághoz beállítható az optimális ülőhelyzet a fűnyíró traktoron. Az ülés előre is hajtható.

Komfortülés

A kényelmes ülés szerszám nélkül, fokozatmentesen állítható az optimális helyzetbe. Így mindig garantált a fáradság nélküli munkavégzés.

Fűgyűjtőkosár

A nagy térfogatú és a telítettségre hangjelzéssel figyelmeztető fűgyűjtő kosár kényelmesen, a vezetőülésből üríthető.

Turf-kerekek

A nagyméretű abroncsok óvják a fűfelületet, és szinte alig hagynak nyomot.

 Utólag felszerelhető

 Fenntartó töltőkészülék ACB 010

A mellékelt töltésfenntartó töltőkészüléknek köszönhetően az indító akkumulátor hosszabb szünet után is megbízhatóan indít.

Mulcsozó betét

A mulcsozó betéttel (külön tartozék) a VIKING fűnyíró traktorai néhány mozdulattal mulcsozó fűnyíróvá alakíthatók. Ehhez egyszerűen le kell venni a fűgyűjtő kosarat, és a mulcsozó betétet a fűgyűjtő csatornába kell tolni. A gép a lenyírt füvet a zárt házban olyan finomra aprítja, hogy az szinte láthatatlanul terül el a lenyírt fűfelületen. Ezáltal a gyep újra hozzájut a tápanyagokhoz.

Tartozékok

AMK 127

Utólag felszerelhető mulcsozó betét a T6-ös sorozathoz. A fű a nyírás során finom darabokra aprítódik, és trágyázó anyagként hullik vissza a fűfelületre, így juttatva vissza a tápanyagokat és a nedvességet a talaj számára. Ezenkívül nincs szükség a levágott fű hulladékkezelésére. A mulcsozó nyírás a fűnyíró traktor eredeti késeivel történik.

ADF 500

Fűnyíró traktorhoz való terelőlap a T5-ös és T6-os sorozathoz. A fűgyűjtő kosár helyett felszerelve a gép hátsó kihordású fűnyíró traktorrá alakítható.

AGW 098

Fűhenger, vízzel tölthető

AAH 300

AAH 300 takaróponyva a T5-ös és T6-os fűnyírótraktor-sorozathoz.

ACB 010

ACB 010 töltésfenntartó töltőkészülék minden VIKING fűnyíró traktorhoz.

PICK UP 300

A praktikus billenő utánfutó talicskaként is felhasználható. Oldalra billentett helyzetben könnyen megrakható. Könnyen kezelhető. Ideális mindenféle nagy terjedelmű anyagok szállításához a kertben. Súly 29 kg.

ASK 020 Hólánc

Havas területen növeli a hajtott kerekek tapadását. Súlya 3,6kg. Felszerelhető az MT 6112 ZL modellre.

AKF 127

A nyírószerkezet kialakítása és a magasságállítás révén a fűnyíró traktor kontúrkövető fűnyíróként is használható. A magasságállításnak a legalacsonyabb fokozaton történő rögzítése után elektronikusan bekapcsolható a kontúrkövető rendszer. A görgőn keresztül a nyírószerkezet pontosan követi a talaj egyenetlenségeit. Így a nyírószerkezet mindig azonos magasságban siklik a talaj fölött, mivel érzékel és kiegyenlít minden egyenetlenséget. A kontúrkövető rendszerrel történő fűnyírás tiszta vágásképet tesz lehetővé, és segítségével létrehozható a híres sávos gyepmintázat.

Hótoló készlet T5 és T6 fűnyíró traktorokhoz

Téli időszakban alkalmassá teszi a T5 és T6 traktorokat hótolásra. Hólánc felszerelése javasolt.

ASP 350

Porvédő huzat 350 l-es fűgyűjtő kosárhoz, minden T6 modellre felszerelhető

Comments are closed.

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.