MT 5097 G Fűnyíró traktor

MT 5097 funyiro traktorMT 5097 G Lenyűgöző kényelem: a T5-ös sorozat fűnyíró traktora

Már a T5-ös sorozat kiemelkedő ergonómiai újdonságokkal bír. Ezek közé tartozik például a vezető magasságához beállítható, rugózott ülés. Elegendő elfordítani a kulcsot, és a motor már jár is. Minden egyetlen mozdulattal elérhető: a hatfokozatú sebességváltó, a központi vágásmagasság-állítás, a késkuplung, valamint a fűgyűjtő kosár legegyszerűbb ürítését lehetővé tévő, ívelt fogantyú. Ezenfelül a közvetlen kormányzás korábban elérhetetlen kényelemről gondoskodik a vezetés, a manőverezés és a fűnyírás során. A nyírószerkezet két oldalán kialakított fűterelő rendszer a nyírási sáv szélén lévő fűszálakat is eléri, és a késekhez tereli. A két késsel rendelkező nyírószerkezet mindig tiszta és szép vágásképről gondoskodik 95 cm-es széles felületen. A nyírószerkezet szerszám nélkül kiszerelhető.

Aktuális árlistát kérésre küldünk, kérem kattintson ide  >>>

Technikai adatok

Motortípus B&S 3.130-as sorozat, OHV
Munkaszélesség cm 95
Vágásmagasság mm 30-100
Fűgyűjtő kosár térfogat l 250
Súly kg 243

Alapfelszereltség

Kétkéses-rendszerű nyírószerkezet

A két ferde állású késsel rendelkező nyírószerkezet mindig tiszta és szép vágásképről gondoskodik 95 cm széles sávban. A nyírószerkezet szerszám nélkül kiszerelhető.

Robusztus vázszerkezet

A körben ütközésvédelemmel rendelkező, rendkívül erős keretszerkezet stabilitást nyújt a kiegészítő eszközök, például a téli készlet számára is.

Fűgyűjtőkosár ívelt fogantyúval

A markolókanál formájú fűgyűjtő kosár ívelt karral, erőkímélő módon, a vezetőülésből üríthető. A fűgyűjtő kosár kialakítása révén jól szellőzik. Az ürítés után nem marad fű a kosárban.

Fűterelő rendszer

A nyírószerkezet két oldalán kialakított fűterelő rendszer a nyírási sáv szélén lévő fűszálakat is eléri, és a késekhez tereli.

Mechanikus kés-kuplung (BC)

A nyírószerkezet kuplungrendszer segítségével kapcsolható be és ki. A kuplung kialakításakor nagy súlyt fektettünk az egyszerű kezelésre és a maximális nyomatékátvitelre. A nyírószerkezet állandóan feszes szíja speciális kuplungszíjon keresztül kapcsolódik a kétszíjas tárcsához.

Központi vágásmagasság állítás

A vágásmagasság központi állítókarja közvetlenül az ülés mellett található, így a vágásmagasság nyolc fokozata kényelmesen beállítható.

Hatfokozatú sebességváltó

Könnyen kapcsolható, hatfokozatú váltómű öt előremeneti és egy hátrameneti fokozattal.

Komfortülés

Rugózott, állítható vezetőülés. A kényelmes ülésállítás segítségével minden testmagassághoz beállítható az optimális ülőhelyzet a fűnyíró traktoron. Az ülés előre is hajtható.

Komfortülés

A kényelmes ülés szerszám nélkül, fokozatmentesen állítható az optimális helyzetbe. Így mindig garantált a fáradság nélküli munkavégzés.

Fűgyűjtőkosár

A nagy térfogatú és a telítettségre hangjelzéssel figyelmeztető fűgyűjtő kosár kényelmesen, a vezetőülésből üríthető.

Turf-kerekek

A nagyméretű abroncsok óvják a fűfelületet, és szinte alig hagynak nyomot.

 

Utólag felszerelhető

 Fenntartó töltőkészülék ACB 010

A mellékelt töltésfenntartó töltőkészüléknek köszönhetően az indító akkumulátor hosszabb szünet után is megbízhatóan indít.

Mulcsozó betét

A mulcsozó betéttel (külön tartozék) a VIKING fűnyíró traktorai néhány mozdulattal mulcsozó fűnyíróvá alakíthatók. Ehhez egyszerűen le kell venni a fűgyűjtő kosarat, és a mulcsozó betétet a fűgyűjtő csatornába kell tolni. A gép a lenyírt füvet a zárt házban olyan finomra aprítja, hogy az szinte láthatatlanul terül el a lenyírt fűfelületen. Ezáltal a gyep újra hozzájut a tápanyagokhoz.

Tartozékok

AMK 097

Utólag felszerelhető mulcsozó betét a T5-ös sorozathoz. A fű a nyírás során finom darabokra aprítódik, és trágyázó anyagként hullik vissza a fűfelületre, így juttatva vissza a tápanyagokat és a nedvességet a talaj számára. Ezenkívül nincs szükség a levágott fű hulladékkezelésére. A mulcsozó nyírás a fűnyíró traktor eredeti késeivel történik.

ADF 500

Fűnyíró traktorhoz való terelőlap a T5-ös és T6-os sorozathoz. A fűgyűjtő kosár helyett felszerelve a gép hátsó kihordású fűnyíró traktorrá alakítható.

AGW 098

Fűhenger, vízzel tölthető

AAH 300

AAH 300 takaróponyva a T5-ös és T6-os fűnyírótraktor-sorozathoz.

ACB 010

ACB 010 töltésfenntartó töltőkészülék minden VIKING fűnyíró traktorhoz.

PICK UP 300

A praktikus billenő utánfutó talicskaként is felhasználható. Oldalra billentett helyzetben könnyen megrakható. Könnyen kezelhető. Ideális mindenféle nagy terjedelmű anyagok szállításához a kertben. Súly 29 kg.

ASK 018

Havas területen növeli a hajtott kerék tapadását. Súlya 3,3kg. Használható a T5 sorozathoz és az MT 6112 C-hez.

Hótoló készlet T5 és T6 fűnyíró traktorokhoz

Téli időszakban alkalmassá teszi a T5 és T6 traktorokat hótolásra. Hólánc felszerelése javasolt.

ASP 250

Porvédő huzat 250 l-es fűgyűjtő kosárhoz, minden T5 modellre felszerelhető

Comments are closed.

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.