MT 4112 SZ Fűnyíró traktor

MT 4112 SZ  funyiro traktorMT 4112 SZ Maximális teljesítmény és komfort oldalsó kihordással

Ilyen egyszerű is lehet a munka a fűnyíró traktorral – csak vezetni és nyírni kell. Egy példa a könnyű kezelésre az egypedálos kerékhajtás, amelynél a felhasználó kézikarral válhat az előre- és hátramenet között.

Aktuális árlistát kérésre küldünk, kérem kattintson ide  >>>

 

Technikai adatok

Motortípus B&S 7.160-as sorozat, OHV
Munkaszélesség cm 110
Vágásmagasság mm 35-90
Súly kg 221

Alapfelszereltség

 Kétkéses-rendszerű nyírószerkezet

A két ferde állású késsel rendelkező nyírószerkezet mindig tiszta és szép vágásképről gondoskodik 95 cm széles sávban. A nyírószerkezet szerszám nélkül kiszerelhető.

Robusztus vázszerkezet

A körben ütközésvédelemmel rendelkező, rendkívül erős keretszerkezet stabilitást nyújt a kiegészítő eszközök, például a téli készlet számára is.

Fűterelő rendszer

A nyírószerkezet két oldalán kialakított fűterelő rendszer a nyírási sáv szélén lévő fűszálakat is eléri, és a késekhez tereli.

Elektromágneses kés-kuplung (EBC)

A nyírószerkezet kuplungrendszer segítségével kapcsolható be és ki. Kényelmes: elektromágneses késkuplung könnyíti meg a kések be- és kikapcsolását. A nyírószerkezet egyszerűen, az érintőpanelen található gomb megnyomásával kapcsolható be; újabb gombnyomásra a kések szétkapcsolódnak a hajtástól.

Központi vágásmagasság állítás

A vágásmagasság központi állítókarja közvetlenül az ülés mellett található, így a vágásmagasság nyolc fokozata kényelmesen beállítható.

Egypedálos kerékhajtás hidrosztatikus sebességváltóval

Gázpedál jobbra, fékpedál balra. Kényelmes, egypedálos menethajtás hidrosztatikus váltóművel.

Innovatív előremenet-hátramenet kapcsolás

Ideális segítség a hatékony munkához a VIKING által kifejlesztett átkapcsolás az előre- és a hátramenet között. Az egyszerű kapcsolómechanika lehetővé teszi, hogy az átkapcsoló karral megváltoztatható legyen a menetirány. A hidrosztatikus váltómű a jobb oldali gázpedállal vezérelhető.

Komfortülés

Rugózott, állítható vezetőülés. A kényelmes ülésállítás segítségével minden testmagassághoz beállítható az optimális ülőhelyzet a fűnyíró traktoron. Az ülés előre is hajtható.

Turf-kerekek

A nagyméretű abroncsok óvják a fűfelületet, és szinte alig hagynak nyomot.

 Utólag felszerelhető

 Fenntartó töltőkészülék ACB 010

A mellékelt töltésfenntartó töltőkészüléknek köszönhetően az indító akkumulátor hosszabb szünet után is megbízhatóan indít.

Mulcsozó betét

A mulcsozó betéttel (külön tartozék) a VIKING fűnyíró traktorai néhány mozdulattal mulcsozó fűnyíróvá alakíthatók. Ehhez egyszerűen le kell venni a fűgyűjtő kosarat, és a mulcsozó betétet a fűgyűjtő csatornába kell tolni. A gép a lenyírt füvet a zárt házban olyan finomra aprítja, hogy az szinte láthatatlanul terül el a lenyírt fűfelületen. Ezáltal a gyep újra hozzájut a tápanyagokhoz.

Tartozékok

 AAH 200

Takaróponyva

PICK UP 300

A praktikus billenő utánfutó talicskaként is felhasználható. Oldalra billentett helyzetben könnyen megrakható. Könnyen kezelhető. Ideális mindenféle nagy terjedelmű anyagok szállításához a kertben. Súly 29 kg.

ACB 010

ACB 010 töltésfenntartó töltőkészülék minden VIKING fűnyíró traktorhoz.

AGW 098

Fűhenger, vízzel tölthető

ASK 020

Havas területen növeli a hajtott kerekek tapadását. Súlya 3,6kg. Felszerelhető az MT 6112 ZL modellre.

Comments are closed.

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.