TS 800 Vágótárcsás gép

TS 800 A vagotarcsas gépTS 800 Rendkívül erős, 5,0 kW-os vágótárcsás gép (400 mm)

Rendkívül erős, nagy teljesítményű vágótárcsás gép, hosszú élettartamú, ciklon-előleválasztásos légszűrőrendszerrel. Teljesíti az EPA II-es és EU II-es füstgáz-kibocsátási előírást. Mindenhol, ahol az anyag jellege és vastagsága nagy motorteljesítményt igényel. Ergonomikus formaterv, optimalizált fogási pozíciók. ElastoStart indítás, kompenzátor, dekompresszor-szelep. Alapkivitelben vízcsatlakozással és műgyanta vágótárcsával (átmérő 400 mm). Kézi vágáshoz vagy FW 20 vezetőkocsis használatra.

Technikai adatok

Állandó zajszint dB(A) 1) 100,0
Lökettérfogat cm³ 98,5
Maximális vágásmélység mm 145
Rezgésgyorsulás bal/jobb m/s² 2) 6,5/3,9
Súly kg 3) 13
Teljesítmény kW/LE 5,0/6,8
Vágótárcsa átmérője mm 400
Zajteljesítményszint dB(A) 1) 113,0

1) RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
2) RL 2006/42/EG = 2 m/s²
3) vágótárcsa nélkül

Alapfelszereltség

Félautomata STIHL szíjfeszítés

A feszítőcsavarok meglazítása után az ékszíjat a rugóerő önműködően a megfelelő feszességűre állítja. Ezáltal rendkívül kismértékű kopás mellett biztosítva van a legjobb erőátvitel.

Dekompresszorszelep

A dekompressziós szelep az indításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő az indító kötélen jelentősen csökken. A kezelő személy és a motoros eszköz indítórendszere is kímélve van.

Hosszú élettartamú levegőszűrő rendszer (ciklon)

A hosszú élettartamú légszűrőrendszer a ‘ciklon’ elő leválasztással gondoskodik róla, hogy a beszívott levegőben található porszemcsék 80%-a már az első fokozatban kiválasztásra kerüljön. Ez a hagyományos rendszerekkel ellentétben nem a szűrőben, hanem külön gyűlik össze, és aztán a környezet levegőjébe kerül. Így a szűrő tisztítása ritkábban esedékes.

Kézi üzemanyagpumpa

A kézi üzemanyag-szivattyúnál a beindítás előtt ujjnyomogatás hatására kerül az üzemanyag a karburátorba. Ezáltal egy hosszabb üzemszünet után is kevesebb rántással indítható be a motor.

STIHL ElastoStart

A kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket megterhelik. Az ElastoStart ezt a hatást érezhetően csökkenti. Egy speciális, az indítófogantyúban lévő lengéscsillapító elem lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

Ergonómikus markolat kiképzés

A korszerű, ergonomikus formaterv optimális fogást tesz lehetővé. A körfogantyú bármely munkahelyzetben gondoskodik a kényelmes vágásról.

Kompenzátor

A STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő elpiszkolódásánál a keverék nem lesz túl dús. Így a teljesítmény hosszú időn keresztül azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a légszűrőfelülete kb. 80%-ban elszennyeződött. Így tisztítás nélküli hosszabb használat is lehetséges.

STIHL 2-MIX-Motor

Öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az égéstérben található elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal óvja az embert és a környezetet.

Antivibrációs rendszer

Rezgéscsillapító elemek messzemenően megakadályozzák, hogy a motor rezgései a kézre vagy karra áttevődjenek. Ezzel erőt takarít meg a szabad kézzel történő vágásnál.

 Utólag felszerelhető

 Vezetőkocsi

A STIHL vágótárcsás gépek és vezetőkocsik kombinációjával az útjavítási munkák gyorsan, tisztán és pontosan kivitelezhetők. Mivel a gépeket vezetőkocsira szerelve is lehet szállítani, a különböző helyeken történő felhasználás könnyedén megoldható.

Tartozékok

 Nyomóvíztartály

Praktikus nyomóvíztartály vágótárcsás gépekhez. Űrtartalom 10 liter.

Comments are closed.

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.