TS 420-A Vágótárcsás gép

TS420 A vagotarcsas gépTS 420-A Könnyű 3,2-kW-os vágótárcsás gép elektronikus vízszabályozással (A) (350mm)

A TS 420 modell tovább fejlesztett változata, elektronikus, gombnyomásra működő vízszabályozással, a tökéletes porlekötés érdekében. A víz be- és kikapcsolása a fordulatszámtól függően automatikusan történik. A biztonságos és kényelmes vízszállítás a plusz/mínusz gombok segítségével van megoldva. Praktikus memóriafunkcióval a leállás után zökkenőmentesen folytatható a munka, az újbóli beállítás nélkül. A gép kézben tartva vagy FW 20 vezetőkocsira szerelhető.

Technikai adatok

Állandó zajszint dB(A) 1) 98,0
Lökettérfogat cm³ 66,7
Maximális vágásmélység mm 125
Rezgésgyorsulás bal/jobb m/s² 2) 3,9/3,9
Súly kg 3) 10,1
Teljesítmény kW/LE 3,2/4,4
Vágótárcsa átmérője mm 350
Zajteljesítményszint dB(A) 1) 109,9

Alapfelszereltség

Dekompresszorszelep

A dekompressziós szelep az indításnál a hengerben lévő sűrített keverék egy részét távozni engedi. Ezáltal a szükséges húzóerő az indító kötélen jelentősen csökken. A kezelő személy és a motoros eszköz indítórendszere is kímélve van.

Hosszú élettartamú levegőszűrő rendszer (ciklon)

A hosszú élettartamú légszűrőrendszer a ‘ciklon’ elő leválasztással gondoskodik róla, hogy a beszívott levegőben található porszemcsék 80%-a már az első fokozatban kiválasztásra kerüljön. Ez a hagyományos rendszerekkel ellentétben nem a szűrőben, hanem külön gyűlik össze, és aztán a környezet levegőjébe kerül. Így a szűrő tisztítása ritkábban esedékes.

Kézi üzemanyagpumpa

A kézi üzemanyag-szivattyúnál a beindítás előtt ujjnyomogatás hatására kerül az üzemanyag a karburátorba. Ezáltal egy hosszabb üzemszünet után is kevesebb rántással indítható be a motor.

STIHL ElastoStart

A kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket megterhelik. Az ElastoStart ezt a hatást érezhetően csökkenti. Egy speciális, az indítófogantyúban lévő lengéscsillapító elem lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

Ergonómikus markolat kiképzés

A korszerű, ergonomikus formaterv optimális fogást tesz lehetővé. A körfogantyú bármely munkahelyzetben gondoskodik a kényelmes vágásról.

Kompenzátor

A STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő elpiszkolódásánál a keverék nem lesz túl dús. Így a teljesítmény hosszú időn keresztül azonos marad. A szűrőt csak akkor kell tisztítani, amikor a légszűrőfelülete kb. 80%-ban elszennyeződött. Így tisztítás nélküli hosszabb használat is lehetséges.

STIHL 2-MIX-Motor

Öblítéskor üzemanyagot nem tartalmazó légréteg keletkezik az égéstérben található elégetett üzemanyag és a forgattyúházban lévő friss üzemanyag között. Ez a réteg mérsékli a gázadagolás megváltoztatásakor fellépő, üzemanyagot is tartalmazó öblítési veszteséget, ezáltal óvja az embert és a környezetet.

Antivibrációs rendszer

Rezgéscsillapító elemek messzemenően megakadályozzák, hogy a motor rezgései a kézre vagy karra áttevődjenek. Ezzel erőt takarít meg a szabad kézzel történő vágásnál.

 Utólag felszerelhető

 Vezetőkocsi

A STIHL vágótárcsás gépek és vezetőkocsik kombinációjával az útjavítási munkák gyorsan, tisztán és pontosan kivitelezhetők. Mivel a gépeket vezetőkocsira szerelve is lehet szállítani, a különböző helyeken történő felhasználás könnyedén megoldható.

Tartozékok

 Nyomóvíztartály

Praktikus nyomóvíztartály vágótárcsás gépekhez. Űrtartalom 10 liter.

Comments are closed.

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.