BT 121 Benzinmotoros fúróeszköz

BT 121 stihl benzines furogepBT 121, fúróeszköz nélkül Rezgéscsillapított egyemberes gödörfúró QuickStop fúrófékkel

Kényelmes, egyemberes gödörfúró, rezgéscsillapított fogókerettel és QuickStop fúrófékkel. A fék a fúróspirál elakadásakor a kezelő combjával ütközve a fúrószárat azonnal leállítja. Sokoldalú feladatokhoz, egyszerű ültetőgödrök készítésétől a talajminták vételéig. Széles fúrószár-választék akár 200 mm átmérőjű furatok készítéséhez.

Technikai adatok

Lökettérfogat cm³ 30,8
Orsófordulatszám 1/min 190
Súly kg 1) 9,4
Teljesítmény kW/LE 1,3/1,8
Állandó zajszint dB(A) 2) 103,0
Zajteljesítményszint dB(A) 2) 109,0
Rezgésgyorsulás bal/jobb m/s² 2) 2,2/2,5

1) fúrószerszám nélkül
2) RL 2006/42/EG szerint

Alapfelszereltség

Nagy felületű párnázat

A berendezés nagy felületű párnázata a fúrás közben a kezelő teste ill. lába mellett helyezkedik el. Ez lehetővé teszi a fúrógép nyugodt és precíz irányítását.

ElastoStart

A kompressziónyomás következtében a kétütemű motorok beindításánál lökésszerű erők lépnek fel, amelyek az izmokat és az ízületeket megterhelik. Az ElastoStart ezt ezt érezhetően csökkenti. Egy speciális, az indítófogantyúban lévő rezgéscsillapító elem a húzóerőnek megfelelően elfordul, így lehetővé teszi az egyenletes, hirtelen erőkifejtés nélküli indítást.

Rezgéscsökkentett tartókeret

A négy rezgéscsökkentővel ellátott keret kényelmes, fáradság nélküli munkát tesz lehetővé a gödör készítésénél. A motor a fogókerettől elkülönülten helyezkedik el. Különösen hosszabb alkalmazások esetén könnyíti meg a munkát.

QuickStop-fúrófék

A QuickStop fúróféket – a fúró talajban történő megállásakor – a kezelő combja hozza működésbe, melynek következtében a fúró azonnal leáll. Visszafordításgátló funkciót lát el. A beszorult fúrót egyszerűen az óramutató járásával ellentétes irányban a lyukból ki lehet húzni.

Tartozékok

Szív alakú ültető fúró

A BT 106, BT 106 C, BT 120 C, BT 121 modellekhez. Hossz 660 mm, ill. a BT 360 modellhez 870 mm.

Comments are closed.

WebKontroll.hu – Online ellenőrző és véleményező rendszer.