Fűkasza téli leállás előtti karbantartása

Hasznos tanácsok a benzinmotoros fűkasza téli leállás előtti karbantartásával kapcsolatban:

 – A fűkasza felületéről távolítsunk el minden növényi nyesedéket, alaposan tisztítsuk meg a portól, kosztól, és az olajos-benzines szennyeződésektől.

– A fűkasza üzemanyag tartályt ürítsük ki és tisztítsuk meg egy jól átszellőztetett helyen, vagy a szabadban.

– A szükséges zsírozásokat végezzük el, például a fej résznél.

– A porlasztóban maradt üzemanyagot a gép járatásával ürítsük ki, amíg a gép magától üzemanyag hiány miatt leáll. Így elkerülhetjük a porlasztóban lévő membránok letapadását.

– A vágószerszámot szereljük le, tisztítsuk meg, és biztonságosan tároljuk a különböző sérülések elkerülése végett.

– Tisztítsuk meg a levegőszűrőt és a gyújtógyertyát az előírt módon, szükség esetén cseréljük ki azokat.

– A gépet száraz és biztonságos helyen tároljuk, legjobb felfüggesztve, ahol illetéktelenek és a gyermekek nem férhetnek hozzá. Az elforgatható kezelőkaros gépeket érdemes a helytakarékosság miatt behajtott karral tárolni.

– A karbantartási és szervizelési munkálatokat érdemes a téli leállás alatt elvégeztetni, így a következő évi szezont jól működő biztonságos géppel kezdhetjük meg.

– További benzinmotoros gépeivel is például láncfűrész, kapagép, háti permetező, fűnyíró gép, amit hosszabb ideig nem használnak, hasonlóan járjon el.

A megmaradt üzemanyagot az előírásoknak megfelelően tárolja. Lehetőség szerint a téli leállás előtt használja el az összes keverék üzemanyagot, és ne tárolja hosszabb ideig a későbbi felhasználás érdekében, így elkerülheti a keverék üzemanyag minőségromlása miatti meghibásodásokat. A tavaszi munkálatokkor friss keverék üzemanyaggal dolgozzon.
A keverék üzemanyag minőség romlásának okairól  >>>

 

This entry was posted in Tudásbázis. Bookmark the permalink.

One Response to Fűkasza téli leállás előtti karbantartása

  1. Pingback: Cıvata

Vélemény, hozzászólás?