Stihl Autocat 25-2 damilfej – újra töltése

A damilfej a gép működéséhez szükséges damilt tárolja és adagolja. Az adagolást kizárólag csak működés közben érhetjük el, úgy hogy a damilfej tetején található gombot a földhöz érintjük. Ez megnyitja a damilrögzítőket és a centrifugális erő hatására adagolja. a felesleget a burkolaton elhelyezett penge vágja le.

Fontos !!! – A damilt csak akkor lehet cserélni, ha a motor ki van kapcsolva.

Az alábbi képeken megmutatjuk a teljes csere menetét, majd alatta szöveges formátumban is megtalálja a csere részletes leírását.

1. lépés: A damilfej szétszerelése

Nyissa ki a damilfejet az oldalán található két mélyedésben elhelyezett gomb benyomásával. Először nyomja be az egyik oldalon,hogy a fogak elengedjék, majd a másik oldalon is.Ezután távolítsa el a damilfej fedelét.

2. lépés: Vegye ki az orsót

Forgassa az óra járásával ellentétes irányba az orsót, hogy a műanyag kampó szabad legyen, majd vegye ki az orsót.

3. lépés: Damil tekercselése – 1. szál

Két damilra lesz szükségünk a szálak vastagságától függően kb. 2-3 méteres darabokra. Helyezze az egyik damil végét az alsó szembe és tekerje fel az orsóra a damilt a behelyezés ellentétes irányába. Amennyiben feltekerte akkor rögzítse a damil véget.

4. lépés: Damil tekercselése – 2. szál

Most a második damilt helyezze a felső szembe és a másik damillal megegyező irányba tekerje fel az orsóra. a végét ugyanúgy rögzítse.

5. lépés: Helyezze be az orsót

Most helyezze be az orsót a damilfejbe a füleknél. Vegye ki a rögzítésből a damilszárakat és helyezze a horonyba azokat.

6. lépés: Fedél lezárása

Most csukja le a damilfej fedelét.

7. lépés: Vágjon le a damilból

A damilfejből kiálló szálakat úgy vágja le, hogy a hossza 10 cm legyen.

Hartmann Kft.

This entry was posted in Tudásbázis. Bookmark the permalink.

Comments are closed.